Բնակիչներին զգուշացնում են՝ անանուխը կարող է վնասել հիպոթենզով հիվանդներին

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան պատմել է, թե ով պետք է շատ զգույշ լինի անանուխ օգտագործելիս։ Անանուխը պարունակում է ռուտին նյութ, որն ամրացնում է անոթների պատերը։ Բացի այդ, այն ընդլայնող ազդեցություն ունի անոթների և մազանոթների վրա, այդ իսկ պատճառով անանուխի թուրմն օգտագործվում է որպես արյան ճնշումն իջեցնող միջոց։ Այդ իսկ պատճառով այն հարմար չէ հիպոթենզիվ հիվանդների համար, որոնց արյան ճնշումը միշտ նորմայից ցածր է։
Անանուխը պարունակում է մինչև 65% մենթոլ, որը լայնորեն կիրառվում է արտադրության մեջ։ Իր վառ, հարուստ համի և բույրի համար անանուխը սիրված է ատամի մածուկների և էլիքսիրների, ինչպես նաև մաստակ արտադրողների կողմից։ Տնային տնտեսուհիները բանջարեղենային ապուրներին, մարինադներին և վարունգի թթուներին անանուխ են ավելացնում՝ ոչ միայն համի համար, այլև արտադրանքը փչանալուց պաշտպանելու համար, քանի որ այն ունի հզոր մանրէասպան ազդեցություն։ Անանուխը հարուստ է A և C վիտամիններով, B խմբի վիտամիններով, երկաթով, մանգանով, ֆոլաթթվով և նույնիսկ կալցիումով։