5 պատճառ՝ տանձը ձեր սննդակարգում ավելի հաճախ ավելացնելու համար

Տանձը ամենաբազմակողմանի մրգերից է, որը կարելի է օգտագործել որպես խորտիկ, աղանդերի և համեղ ուտեստների մեջ:
Վիտամիններ և հանքանյութեր
Բացի իր քաղցր, հաճելի համից, տանձը պարունակում է վիտամիններ և հանքանյութեր, մասնավորապես վիտամին C, վիտամին K, B խմբի վիտամիններ, կալցիում, պղինձ, մագնեզիում և ֆոսֆոր:
Սննդային մանրաթել
Տանձը մանրաթելի հիանալի աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է նորմալ մարսողության համար։ 1 տանձը թույլ է տալիս «ծածկել» սննդային մանրաթելերի ձեր ամենօրյա կարիքի մոտավորապես 1/5-ը: Բացի այդ, պտուղները հայտնի են իրենց ազդեցությամբ
Նվազեցնել 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացման ռիսկը
Տանձը դասակարգվում է ցածր գլիկեմիկ ինդեքսով (միջինում 30, կախված սորտից) մթերքներից, ինչը մեծապես պայմանավորված է մանրաթելերի բարձր պարունակությամբ։
Հարուստ է ֆիտոնուտրիենտներով
Տանձը հարուստ է ֆիտոնուտրիենտներով, ինչպիսիք են ֆլավոնոիդները, որոնք իրենց հերթին չեզոքացնում են ազատ ռադիկալների ազդեցությունը, պաշտպանում են բջիջները վաղաժամ ծերացումից և պաշտպանում օրգանիզմը բորբոքումից։
Օգնում է նիհարել
100 գրամ տանձի կալորիականությունը կազմում է 47 կկալ։ Այսինքն՝ 1 միջին չափի միրգը պարունակում է 100 կկալ և մոտ 6 գ սննդային մանրաթել, ինչը նպաստում է դանդաղ կլանմանը և գլյուկոզայի մակարդակի ցածր բարձրացմանը։