Բժիշկը զգուշացրել է տաք սնունդ խմելու և եռացող թեյի խմելու վտանգների մասին

Բժիշկը զգուշացրել է տաք սնունդ խմելու և եռացող թեյի խմելու վտանգների մասին

Սնունդն ու թեյը չի կարելի շատ տաք օգտագործել, քանի որ դա կարող է քաղցկեղ առաջացնել։ Այս մասին «Մոսկվա 24»-ին ասել է սննդաբան Դարիա Ռուսակովան։

Նրա խոսքով` չափազանց տաք սնունդը կարող է առաջացնել բերանի խոռոչի, կերակրափողի և ստամոքսի լորձաթաղանթի մակերեսային այրվածքներ, ինչը քաղցկեղի հարուցիչ է։

«Եթե երկար ժամանակ տաք սնունդ, թեյ և այլ ըմպելիքներ օգտագործեք, բորբոքում կառաջանա։ Հետագայում դա կարող է հանգեցնել քաղցկեղի զարգացման: <...> Թեյն ու սնունդը չպետք է այրեն: Օպտիմալ ջերմաստիճանը 40-45 աստիճան է»,- ասել է Ռուսակովան։