Բժիշկը բացատրել է, թե ինչու չես կարող խուրման ուտել. ո՞րն է խնդիրը

Սննդաբան եւ գաստրոէնտերոլոգ Աննա Կրիվովան նշել է, որ խուրման, որի սեզոնը նոր է սկսվում աշնանը, հարուստ է A, B, C, E վիտամիններով, կալիումով, մանգանով, մագնեզիումով և պղնձով։ Բացի այդ, խուրման դրականորեն է ազդում մարսողության վրա, քանի որ պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ։
Առողջ մարդն առանց ալերգիայի կամ անհատական անհանդուրժողականության կարող է ամեն օր խուրմա ուտել, նշել է բժիշկը։
Ինչպես գիտեք, լավ խուրման պետք է ունենա առաձգական կեղև՝ առանց վնասելու, հաճելի բուրմունք։ Շատ կարևոր է նաև, որ խուրման հասունանա։
Ինչպես բացատրել է Աննա Կրիվովան, եթե խուրման հասունացած չէ, ապա ֆիտոբեզոարների առաջացման վտանգ կա։ Պտղի կեղևը հավաքվում է, բուսական մանրաթելերը աղեստամոքսային տրակտի հատվածներից մեկում, ավելի հաճախ՝ աղիքներում, կազմում են խիտ քար։
Սա կարող է առաջացնել ստամոքս-աղիքային խանգարում և մարդուն ուղարկել հիվանդանոց: