Ո՞վ չպետք է մանդարին ուտի. Բժիշկը նշել է 5 դեպք, երբ ավելի լավ է հրաժարվել դրանցից

Ո՞վ չպետք է մանդարին ուտի. Բժիշկը նշել է 5 դեպք, երբ ավելի լավ է հրաժարվել դրանցից

Ցիտրուսային մրգերը պարունակում են բջջանյութ, որը բարելավում է մարսողությունը, իսկ դրանց եթերային յուղերը ախտահանում են օդը, բարձրացնում տրամադրությունը և նվազեցնում անհանգստությունը: Այնուամենայնիվ, կան մի քանի պայմաններ, որոնց դեպքում դուք պետք է զգույշ լինեք մանդարինների հետ:

Լյարդի և երիկամների հիվանդություններ

Դուք ստիպված կլինեք հրաժարվել մանդարինից սուր նեֆրիտի (երիկամների հյուսվածքի վնասման), հեպատիտի (լյարդի բորբոքում) և խոլեցիստիտի (լեղապարկի բորբոքում) դեպքում։

Խնդիրներ ստամոքս-աղիքային տրակտի հետ

Մանդարինները պարունակում են թթու, որը կարող է գրգռել ստամոքս-աղիքային լորձաթաղանթը, ուստի այն հակացուցված է ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղիքի խոցով հիվանդներին։

Ալերգիա

Եթե դուք ալերգիկ եք ցիտրուսային մրգերի նկատմամբ, կարող է ի հայտ գալ մաշկի քոր, ցան, մաշկի կարմրություն, ցան և ջրալի աչքեր։

Դուք կարող եք ստուգել, թե արդյոք ալերգիա ունեք՝ օգտագործելով լաբորատոր թեստեր:

Սննդի անհանդուրժողականություն

Թաքնված սննդային անհանդուրժողականությունը տարածված է և ի հայտ է գալիս միայն այն դեպքում, եթե դուք չափից շատ մանդարին եք ուտում: Դուք կարող եք ստուգել սննդի անհանդուրժողականությունը՝ օգտագործելով հատուկ FOX թեստ (Food Xplorer):

Հղիության և լակտացիայի ժամանակ

Եվ չնայած այս դեպքում ցիտրուսային մրգերի նկատմամբ խիստ արգելք չկա, ավելի լավ է սահմանափակել դրանց սպառումը։ Հատկապես, եթե կինը հակված է ալերգիայի: Խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ: