Խաղողը միշտ պահանջարկ ունի. այն անսեզոն միրգ է։ Սակայն հենց աշնանն է, որ խանութների դարակներում կգտնեք այս քաղցր հատապտղի ավելի մեծ տեսականի։ Սննդաբան Մարիյաթ Մուխինան բացատրել է, թե որ խաղողն է համարվում ամենաառողջարարը։
Ըստ բժշկի՝ բաց գույնի խաղողի տեսակները զիջում են մուգ գույնին։ Անտոցիանին կոչվող նյութերը պատասխանատու են կեղևի սև և մանուշակագույն երանգների համար։ Մուգ խաղողն ավելի շատ է պարունակում դրանք, այդ իսկ պատճառով կարող է բարելավել առողջությունը։ Մասնավորապես, խաղողի օգտագործումը նպաստում է քաղցկեղի և սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկի նվազեցմանը։ Ավելին, մուգ խաղողը հատկապես հարուստ է մանրաթելով, որը կարևոր է նորմալ մարսողության համար։
Կարմիր խաղողը նույնքան օգտակար է։ Այն հակաօքսիդանտ ռեսվերատրոլի աղբյուր է, որը բարելավում է արյան շրջանառությունը և իջեցնում խոլեստերինի մակարդակը։
Այնուամենայնիվ, «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում Մարիա Մուխինան ընդգծել է, որ նույնիսկ ամենաառողջ խաղողի տեսակը պետք է օգտագործել չափավոր քանակությամբ։ Հատապտուղների չափազանց օգտագործումը կհանգեցնի գազերի առաջացման, արյան մեջ շաքարի կտրուկ բարձրացման և այլ անցանկալի հետևանքների։
