Խոնավեցնում է մաշկը, երիտասարդացնում, հեռացնում տոքսինները. վարունգի ո՞ր տեսակն է ամենաառողջարար

Վարունգը ոչ միայն համեղ և թարմացնող մթերք է, այլև սննդարար նյութերի իսկական պահեստ։ Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները կիսվել են տեղեկություններով, թե ինչու են վարունգն այդքան կարևոր մեր առողջության համար։
1. Վարունգի կազմը
Վարունգը 90%-ով բաղկացած է ջրից, ինչը այն դարձնում է իդեալական մթերք օրգանիզմում խոնավությունը պահպանելու համար։ Բացի այդ, դրանք պարունակում են A, B1, B2, C, PP վիտամիններ, ինչպես նաև օգտակար հանքանյութեր՝ երկաթ, մանգան, կալիում, ցինկ, ֆոսֆոր, մագնեզիում և այլն։
2. Օգուտներ մաշկի և առողջության համար
Վարունգը հիանալի խոնավեցնում է մաշկը և երիտասարդացնում այն։ Դրանք ունեն նաև միզամուղ ազդեցություն, մաքրում են մարսողական տրակտը և բուժում են ենթաստամոքսային գեղձը։ Վարունգը օգնում է ազատվել տոքսիններից, օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը և բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի և շրջանառու համակարգի աշխատանքի վրա։
3. Ամենաառողջարարը սեզոնային վարունգն է
Սեզոնային վարունգը ամենաօգտակարն է, քանի որ այն վնասակար նյութեր չի պարունակում։ Վաղ կամ սեզոնից դուրս վարունգը կարող է պարունակել նիտրատներ և այլ քիմիական նյութեր, որոնք օգտագործվում են բույսերի աճը արագացնելու համար: