Անվանվել է երեկվա թեյի հիմնական վտանգը. ահա թարմ ըմպելիք պատրաստելու լավ պատճառ

Եթե մեկ բաժակ անավարտ թեյ եք թողնում ամբողջ գիշեր, ապա ավելի լավ է այն թափել։ Դրա համար լավ պատճառներ կան: Քիմիկոս Եկատերինա Բանկովսկայան նրանց ասել է Doctor Peter հրատարակությանը։
Մի քանի ժամվա ընթացքում եփած թեյը ոչ միայն կորցնում է իր բոլոր օգուտները, այլև դառնում է սնկերի և բակտերիաների բուծման հիմք: Ուստի մինչև առավոտ այս ըմպելիքը կարող է վտանգավոր դառնալ օրգանիզմի համար, զգուշացրել է փորձագետը։ Այսպիսով, սև թեյը կարող է պարունակել կաղապարներ, որոնք արտադրում են մարդու համար վտանգավոր նյութեր՝ միկոտոքսիններ (արտադրվում են Ասպերգիլուսի և Պենիցիլիումի մի քանի տեսակների կողմից):
Միկոտոքսիններից մեկը՝ օկրատոքսին A-ն, համարվում է թույն։ Նրա բացասական ազդեցությունը մարդու օրգանիզմի վրա ապացուցված է գիտության կողմից։ Եկատերինա Բանոկվսկայայի խոսքով՝ այս նյութը կարող է մուտացիաներ առաջացնել և քաղցկեղածին ազդեցություն ունենալ։ Մասնագետը դեռ խորհուրդ է տվել չվտանգել առողջությունը և չծուլանալ առավոտյան թարմ թեյ եփել։ Այս ըմպելիքը անպայման օգուտներ կբերի, օրինակ՝ կվերականգ/նի միկրոֆլորան և կհեռացնի տոքսինները։