Հնարավո՞ր է կանաչ բանան ուտել մինչև հասունանալը

Կանաչ բանանը կարելի է ուտել, ըստ Ռոսպոտրեբնադզորի տեղեկությունների՝ այն անվտանգ է առողջության համար։ Չհասուն, հասուն և գերհասունացած բանաններն ունեն տարբեր համ և իրենց առավելությունները: Եվ ավելի լավ է դրանք օգտագործել տարբեր ձևերով՝ կենտրոնանալով ստորև ներկայացված տեղեկատվության վրա։
Չհասունացած բանանը կանաչ գույնի է: Գիտնականները հաշվարկել են, որ դրանք 20 անգամ ավելի շատ օսլա են պարունակում, քան հասած մրգերը։ Եթե բանանը պահում եք սառնարանում, ապա օսլայի կոնցենտրացիան ավելանում է 50%-ով։ Սա չհասունացած բանանի միակ թերությունն է, քանի որ օսլայի պատճառով դրանք դժվարամարս են։
Բանանի մեջ պարունակվող օսլան օգնում է նորմալացնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը, ինչպես նաև սնունդ է ապահովում աղիքներում ապրող բակտերիաների համար. մեզ անհրաժեշտ են դրանք սննդամթերքը մարսելու և դրանցից օգտակար նյութեր հանելու համար: Նաև կանաչ բանանը կարող է թեթևացնել փորլուծությունը կամ, ընդհակառակը, փորկապությունը: Չհասած բանանի մյուս առավելությունը շաքարի ցածր պարունակությունն է։ Ուստի դրանք կարող են ուտել շաքարախտով հիվանդ մարդիկ։