Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաճիշտ երշիկը, որը կարելի է ուտել և զերծ մնալ քաղցկեղի առաջացման վտանգից

2015 թվականին Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը երշիկը ներառել է այն ապրանքների ցանկում, որոնք կարող են քաղցկեղ առաջացնել։ Պատճառը տրանս ճարպերի, սոյայի ու աղի բարձր պարունակությունն է։
Այնուամենայնիվ, երշիկի համեմատաբար անվտանգ տարբերակները դեռ կարելի է գտնել խանութներում։ Ինչպե՞ս կարող եք գտնել որակյալ ապրանք: Այս հարցին բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը պատասխանել է «Ռոսիա 1» ալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման եթերում։ Բժիշկը խոստովանել է, որ կարող է կես կիլոգրամ բժշկական երշիկ ուտել։ Սա այն դեպքում, երբ նա գիտի, թե ինչպես ընտրել ապրանքը:
Գնումներ կատարելիս պետք է մեծ ուշադրություն դարձնել որոշ մանրամասների. Առաջին հերթին արժե ուսումնասիրել ապրանքի պիտակը և դրա բաղադրությունը, ինչպես նաև գնահատել ապրանքի արտաքին տեսքը։ Ընտրեք ավելի մոխրագույն նրբերշիկներ, ինչը նշանակում է, որ դրանք չեն պարունակում նատրիումի նիտրիտ:
Փաթեթավորումը պետք է լինի չոր և առաձգական: Որքան քիչ սննդային հավելումներ և համի ուժեղացուցիչներ՝ նիտրիտներ, նիտրատներ, կարագինան, այնքան լավ: Ճարպի ներդիրները պետք է լինեն բացառապես սպիտակ գույնի, առանց դեղնության կամ գորշության: