Սննդաբանները անվանել են 5 մթերք, որոնք առավելագույնս ամրապնդում են իմունային համակարգը

1. Սխտոր
Սխտորը հարուստ է ալիցինով, որը արդյունավետորեն պայքարում է մանրէների և վիրուսների դեմ։ Սխտորի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է 63%-ով նվազեցնել մրսածության ռիսկը։
2. Իմբիր
Այս արմատը ունի հզոր հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտային հատկություններ։ Այս բույսով թեյը օգնում է կանխել վարակները և բարելավում է ընդհանուր իմունիտետը։
3. Ցիտրուսային մրգեր
Նարինջը, կիտրոնը և գրեյպֆրուտը հարուստ են վիտամին C-ով, որը կարևոր է իմունային համակարգի բնականոն գործունեության համար։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ վիտամին C-ն 8-14%-ով կրճատում է մրսածության տևողությունը։
4. Ընկույզներ և սերմեր
Նուշը, ընկույզը և սերմերը հարուստ են ցինկով և E վիտամինով, որոնք անհրաժեշտ են իմունային բջիջների արտադրության և գործունեության համար։
5. Պրոբիոտիկներ
Մածունը, կեֆիրը և այլ ֆերմենտացված սննդամթերքները նպաստում են աղիքային միկրոֆլորայի վերականգնմանը և ամրապնդում օրգանիզմի պաշտպանողականությունը։