Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Քաղցկեղ, ճնշում․․․5 պատճառ նուռ ուտելու համար, ու՞մ է հակացուցված

Blog Image

Նուռը ոչ միայն համեղ, այլ նաև շատ օգտակար միրգ է: Այն կարող է անգնահատելի օգտակար լինել շատ հիվանդությունների դեմ պայքարում, բարելավել ինքնազգացողությունը և ուղղակի բարձրացնել տրամադրությունը:

 Իջեցնում է արյան ճնշումը՝ լայնացնում է արյան անոթները (Ամերիկյան սրտի ասոցիացիայի ուսումնասիրություն)

 Պաշտպանում է քաղցկեղից՝ հատկապես արդյունավետ է շագանակագեղձի և կրծքագեղձի ուռուցքների դեմ

 Երիտասարդացնում է մաշկը՝ խթանում է կոլագենի արտադրությունը

Բարելավում է հիշողությունը՝ դանդաղեցնում է Ալցհայմերի հիվանդության զարգացումը

 Օգնում է շաքարախտի դեպքում՝ չնայած շաքարին, նվազեցնում է ինսուլինային դիմադրությունը

 Ո՞վ պետք է խուսափի նուռից։
 Գաստրիտ և խոցեր – թթուները գրգռում են լորձաթաղանթը

Փորկապություն – տանինները կծկող են

 Ալերգիայով տառապողներ – հնարավոր է ցան և այտուց

 Նուռը ուժեղացնում է որոշակի դեղամիջոցների (ստատիններ, հակադեպրեսանտներ) ազդեցությունը

 Հյութի վտանգները.

Խանութից գնված հյութը հաճախ պարունակում է ավելացված շաքար
Խտացրած հյութը կարող է այրել ստամոքսը

Send