Ինչպե՞ս հեռացնել դառնությունը վարունգից. 3 արագ, բայց միշտ գործող մեթոդ

Արտաքնապես դառնությամբ վարունգը սովորականից տարբերելու տարբերակ չկա։ Ամեն ինչ բանջարեղենի միջուկում կուկուրբիտացին նյութի պարունակության մասին է: Սովորաբար այն խտանում է տերևներում և ցողուններում, բայց երբեմն դա լինում է նաև հազվադեպ ջրելու կամ ավելորդ ջերմության պատճառով։
Իրականում կուկուրբիտացինը նույնիսկ օգտակար է, քանի որ այն ունի մանրէասպան և հակաբորբոքային ազդեցություն։ Ցավոք, այն դեռ փչացնում է ուտելիքի համը։
Մասնագետները բացահայտել են վարունգի ծանոթ համը վերականգնելու 3 արդյունավետ միջոց։
Այսպիսով, վարունգի սուր համից ազատվելու համար կարելի է բանջարեղենի ծայրերը կտրել՝ ծայրից առնվազն 3 սմ հեռավորության վրա։ Այս մասերը պարունակում են ամենադառը նյութը։ Այնուհետեւ մաքրել պտուղը, լվանալ, բաժանել երկու մասի եւ միջուկից հանել սերմերը։
Եթե վարունգը շատ է, կարող եք բանջարեղենը մի քանի ժամ թրջել անանուխի, սուսամբարի, ծովաբողկի կամ սամիթով սառը ջրում։ Կծու խոտաբույսերը կքողարկեն դառնությունը:
Երբեմն շատ պարզ մեթոդ է աշխատում. Թեթև դառնությամբ վարունգները կարելի է կիսով չափ բաժանել, ցանել աղով և մի մասը քսել մյուսին, մինչև փրփուր երևա։ Այնուհետև լվանալ բանջարեղենը և նորից կրկնել ընթացակարգը: