Ինչպե՞ս հեռացնել դառնությունը վարունգից. 3 արագ, բայց միշտ գործող մեթոդ

Ինչպե՞ս հեռացնել դառնությունը վարունգից. 3 արագ, բայց միշտ գործող մեթոդ

Արտաքնապես դառնությամբ վարունգը սովորականից տարբերելու տարբերակ չկա։ Ամեն ինչ բանջարեղենի միջուկում կուկուրբիտացին նյութի պարունակության մասին է: Սովորաբար այն խտանում է տերևներում և ցողուններում, բայց երբեմն դա լինում է նաև հազվադեպ ջրելու կամ ավելորդ ջերմության պատճառով։

Իրականում կուկուրբիտացինը նույնիսկ օգտակար է, քանի որ այն ունի մանրէասպան և հակաբորբոքային ազդեցություն։ Ցավոք, այն դեռ փչացնում է ուտելիքի համը։

Մասնագետները բացահայտել են վարունգի ծանոթ համը վերականգնելու 3 արդյունավետ միջոց։

Այսպիսով, վարունգի սուր համից ազատվելու համար կարելի է բանջարեղենի ծայրերը կտրել՝ ծայրից առնվազն 3 սմ հեռավորության վրա։ Այս մասերը պարունակում են ամենադառը նյութը։ Այնուհետեւ մաքրել պտուղը, լվանալ, բաժանել երկու մասի եւ միջուկից հանել սերմերը։

Եթե ​​վարունգը շատ է, կարող եք բանջարեղենը մի քանի ժամ թրջել անանուխի, սուսամբարի, ծովաբողկի կամ սամիթով սառը ջրում։ Կծու խոտաբույսերը կքողարկեն դառնությունը:

Երբեմն շատ պարզ մեթոդ է աշխատում. Թեթև դառնությամբ վարունգները կարելի է կիսով չափ բաժանել, ցանել աղով և մի մասը քսել մյուսին, մինչև փրփուր երևա։ Այնուհետև լվանալ բանջարեղենը և նորից կրկնել ընթացակարգը: