4 միրգ, որոնք վտանգավոր են դառնում կաթնաշոռի հետ համակցելուց

4 միրգ, որոնք վտանգավոր են դառնում կաթնաշոռի հետ համակցելուց

Դիետոլոգները հորդորում են այս մրգերի հետ կաթնաշոռ չուտել՝ այն կարող է վնասակար լինել առողջությանը։

Այս մթերքների համատեղ օգտագործումը կարող է վատ ազդեցություն ունենալ օրգանիզմի վրա և հանգեցնել տհաճ հետևանքների։

Հետևյալ մրգային հավելումները հարմար չեն կաթնաշոռի համար.

- արքայախնձոր;

- մանդարին;

- նարինջ;

- կիվի:

Բանն այն է, որ այս մրգերը թթվի աղբյուր են, որը լավ չի փոխազդում կաթնաշոռի կաթի սպիտակուցի հետ։

Արդյունքում խառնուրդը բավականին վտանգավոր է դառնում աղեստամոքսային տրակտի համար։ Մրգերից ստացված թթուն, երբ փոխազդում է կաթի սպիտակուցի հետ, հանգեցնում է կոագուլյացիայի և գնդիկների առաջացման:

Եթե ​​դուք ուտում եք կաթնաշոռ արքայախնձորի, նարինջի կամ կիվիի հետ, կարող եք բախվել այնպիսի հետևանքների, ինչպիսիք են ստամոքսի անհարմարությունը և մարսողական խնդիրները։

Բայց ֆերմենտացված կաթնամթերքին կարող եք ավելացնել խնձորի, տանձի կամ բանանի կտորներ։