Ի՞նչ նշաներով է կարելի ճանաչել թարմ ձուկը

Ի՞նչ նշաներով է կարելի ճանաչել թարմ ձուկը

Ի՞նչ նշաններ կարող են ցույց տալ՝ ձուկը թարմ է, թե ոչ:

Հարավային Տիրոլի սպառողական կենտրոնի սննդի փորձագետները պարզ և հստակ հրահանգներ են մշակել գնորդների համար, որոնք չեն պահանջում որևէ հատուկ գիտելիքներ կամ ձկնորսական հմտություններ: Յուրաքանչյուր ոք կարող է որոշել ձկան թարմությունը՝ օգտագործելով այս հուշումները: Կարևոր է, որ բոլոր հինգ նշանները համընկնեն: Եթե ​​գոնե մեկ կետում կասկած կա, ապա ավելի լավ է նման ձուկ չգնել։

Թեփուկ․ Ձկան լողակները պետք է լինեն անձեռնմխելի, ոչ կպչուն կամ չոր: Թեթուկները փայլուն են և ծածկված լորձի թափանցիկ շերտով։ Ձկները փորոտելիս արյան մնացորդները կտրված մակերեսների վրա վառ կարմիր են:

Աչքեր․ Թարմ ձկներն ունեն ուռուցիկ, պարզ ու փայլուն աչքեր։ Ամպամած աչքերը փչացած ձկների նշան են։

Խռիկներ․ Խռիկները պետք է լինեն խոնավ և փայլուն: Եթե ​​խռիկները կտրված են, դա կարող է նշանակել, որ վաճառողը ցանկանում է թաքցնել ձեզանից, որ ձուկն այլևս թարմ չէ:

Հոտ․ Թարմ ձկան հոտը չեզոք է: Որքան ուժեղ է հոտը, այնքան ավելի փչացած է ապրանքը: Հնացած ձկան հոտը նման է ամոնիակի հոտի, և կարող է նաև կաղամբի հոտ ունենալ: Դուք պետք է զգաք ձկան հոտը խռիկների հատվածում:

Համակազմվածք․ Թարմ ձուկն ունի խիտ և առաձգական մարմին: Եթե ​​մատով սեղմում եք դրա վրա, այն պետք է արագ ուղղվի։ Մնացած փորվածքը նշանակում է, որ ձուկը թարմ չէ:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ձուկը պատրաստել գնելուց անմիջապես հետո կամ հաջորդ օրը։ Այն պետք է խստորեն պահել սառնարանում՝ հետևելով պահպանման կանոններին։