Այն բարելավում է մարսողությունը, պայքարում սակավարյունության դեմ, սակայն հիշե՛ք սպառման նորմը

Չամիչը՝ չորացրած խաղողը, ոչ միայն քաղցր ուտեստ է, այլև սննդանյութերի արժեքավոր աղբյուր։ Այնուամենայնիվ, դրանից առավելագույն օգուտ քաղելու և վնասից խուսափելու համար կարևոր է հաշվի առնել որոշ ասպեկտներ:
Չամիչի օգտակարությունը պայմանավորված է կալիումի բարձր պարունակությամբ, որն անհրաժեշտ է սրտի առողջության և արյան ճնշումը նորմալացնելու համար։
Այն նաև հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք պաշտպանում են բջիջները վնասներից, և մանրաթելերով, որոնք բարելավում են մարսողությունը: Չամիչը երկաթի աղբյուր է, որն օգնում է պայքարել սակավարյունության դեմ, և բորը, որը կարևոր է ոսկորների առողջության համար:
Կարևոր է հիշել չամիչի սպառման նորմը։ Շաքարի բարձր պարունակության պատճառով այն պետք է սննդակարգում ավելացվի չափավոր քանակությամբ, հատկապես շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար: Ընտրեք մթերքը ուշադիր՝ ուշադրություն դարձնելով գույնին և բորբոսի բացակայությանը։
Ուտելուց առաջ չամիչը մանրակրկիտ ողողեք՝ հնարավոր աղտոտիչները հեռացնելու համար։
Առավելագույն օգուտի և անվտանգության համար չամիչին վերաբերվեք որպես ձեր սննդակարգի արժեքավոր հավելման, այլ ոչ թե որպես չվերահսկվող խորտիկի: