Սխտորն արդյունավետ է լուրջ հիվանդությունների կանխարգելման համար․ օրվա նորման հայտարարել է բժիշկ Մյասնիկովը

Սխտորն արդյունավետ է լուրջ հիվանդությունների կանխարգելման համար․ օրվա նորման հայտարարել է բժիշկ Մյասնիկովը

Սխտորն անփոխարինելի մթերք է յուրաքանչյուր խոհանոցում։ Այն ավելացվում է առաջին և երկրորդ ճաշատեսակներին և զարդարում աղցանները։ Իսկ սխտորի ու աղի խոզի տանդեմը ձմռան ամիսներին ընդհանրապես անփոխարինելի բան է։ Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչ հիվանդություններից կարող է պաշտպանվել բանջարեղենը և որքան պետք է այն ուտել օրական։

Սխտորը շուկայում ամենամատչելի ապրանքներից մեկն է։ Չնայած էժան գնին, դրա օգուտները անհավանական են: Ի վերջո, այս բանջարեղենը կարող է պաշտպանել նույնիսկ ամենալուրջ հիվանդություններից, այդ թվում՝ քաղցկեղից։

Մյասնիկովը խորհուրդ է տալիս ամեն օր ուտել ընդամենը մեկ պճեղ հում սխտոր։ Այս նորմը միանգամայն բավարար է աղիքային հավասարակշռությունը պահպանելու համար։ Այս մասին հեռուստահաղորդավարը խոսել է իր Telegram ալիքում։

«Սխտորը կարող է կանխել հաստ աղիքի պոլիպները և հաստ աղիքի քաղցկեղը: Ամեն դեպքում, Քաղցկեղի հետազոտության համաշխարհային հիմնադրամը խորհուրդ է տալիս սխտորի օգտագործումը՝ աղիների ադենոմաների առաջացումը կանխելու համար»,- պարզաբանել է բժիշկը։