Ինչի հետ կարելի է և ինչի հետ չի կարելի համադրել ընկույզը․ բժշկի գլխավոր խորհուրդը

Ընկույզը միանշանակ առողջ և կարևոր հավելում է առողջ սննդակարգին: Բայց ավելի լավ է դրանք չհամատեղել որոշ մթերքների հետ՝ ազդեցություն չի լինի: Սննդաբան Ալեքսանդրա Ռազարենովան ասել է, որ ընկույզը լավ չի համադրվում քաղցրավենիքի և ընդհանրապես շաքարավազի հետ։
Ընկույզներն ինքնին բավականին բարձր կալորիականությամբ արտադրանք են և լրացուցիչ «աջակցության» կարիք չունեն: Ընկույզները նաև վատ զույգ են կազմում այլ բարձր կալորիականությամբ մթերքների հետ, ինչպիսիք են արագ սնունդը և աղը: Աղի ուտեստները օրգանիզմում հեղուկ կպահեն և վատ կանդրադառնան աղեստամոքսային տրակտի և սրտանոթային համակարգի աշխատանքի վրա, նշել է բժիշկը։
Օգուտներից օգտվելու համար խորհուրդ է տրվում ընկույզն ուտել փոքր չափաբաժիններով՝ օրական մոտ 30 գ։ Մասնագետի խոսքով՝ մթերքը կարելի է և պետք է համադրել աղցանների ու խոտաբույսերի, չափավոր յուղոտ մսային ու ձկան ուտեստների, կաթնամթերքի, օրինակ՝ մածունի հետ։
Ալեքսանդրա Ռազարենովան նաև խորհուրդ է տվել փորձել ընկույզների համադրություն վարսակի ալյուրի կամ քինոայի հետ:
«Դա կարող է ապահովել հավասարակշռված նախաճաշ՝ հարուստ սպիտակուցներով և բջջանյութով», - ասաել է սննդաբանը: