Ճի՞շտ է, որ տաք ջուր խմելն օգտակար է առողջության համար

Ճի՞շտ է, որ տաք ջուր խմելն օգտակար է առողջության համար

Թեև այս թեմայով շատ հետազոտություններ չկան, գաղտնիք չէ, որ ամեն օր տաք ջուր և ըմպելիքներ խմելն ունի իր առավելությունները.

Բարելավված մարսողություն
Ենթադրվում է, որ տաք ջուրը կարող է օգնել խթանել մարսողական համակարգը և արագացնել նյութափոխանակության գործընթացները. սովորական տաք ջուրը հանգստացնում է աղեստամոքսային տրակտի մկանները և հեշտացնում է սննդի մարսումը:

Ազատում քթի փակվածությունից
Տաք գոլորշին օգնում է հեշտացնել շնչառությունը. ահա թե ինչու բժիշկները խորհուրդ են տալիս մրսածության ժամանակ լոգանք ընդունել և տաք օդ շնչել, այդ թվում՝ տարբեր ինհալացիաներ անել: Սա օգնում է նոսրացնել լորձը, որը կուտակվել է սինուսներում և թոքերում, ինչպես նաև թեթևացնում է մրսածության կամ ալերգիայի հետևանքով առաջացած քթի ընդհանուր փակվածությունը: Նույն ազդեցությունը, բայց ավելի փոքր ձևերով, կարելի է ձեռք բերել տաք ըմպելիքներ խմելով. ըմպելիքից բխող գոլորշին թեթևացնում է մրսածության և քթի փակվածության ախտանիշները:

Արյան շրջանառության բարելավում
Տաք ջուրն օգնում է ընդլայնել անոթները, ինչն իր հերթին նպաստում է արյան շրջանառության բարելավմանը և դրա ակտիվ նորացմանը։ Դրա շնորհիվ դուք կարող եք իջեցնել արյան ճնշումը և նորմալացնել սրտանոթային համակարգի ընդհանուր վիճակը:

Ցավային համախտանիշի նվազեցում
Տաք ջուրը ոչ միայն բարելավում է ընդհանուր ինքնազգացողությունը, այլև նվազեցնում է ցավը բորբոքային հիվանդությունների և նույնիսկ ցաների ժամանակ: Այն հանգստացնում է մկանները և վերացնում սպազմերը, ներառյալ գլխացավը: Այս դեպքերում բժիշկները խորհուրդ են տալիս տաք լոգանք ընդունել և խմել տաք բուսական թեյեր՝ ցավի տհաճ ախտանիշները նվազեցնելու համար։

Մարմնի դետոքսիկացիա
Ամեն օր սովորական տաք ջուր խմելու հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ այն օգնում է օրգանիզմից դուրս հանել տոքսիններն ու վնասակար նյութերը: Հենց տաք ըմպելիքներն են նպաստում ակտիվ քրտնարտադրությանը, որն արագացնում է թափոնների և տոքսինների հեռացումն օրգանիզմից։

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ընտրել խմելու համար օպտիմալ ջրի ջերմաստիճան՝ սկսել օրական 1-2 բաժակից՝ աստիճանաբար ավելացնելով դրա քանակը։ Իսկ համը բարելավելու համար կարելի է ըմպելիքին ըստ ճաշակի ավելացնել կիտրոն, կոճապղպեղ կամ մեղր։

Հարկ է հիշել, որ տաք ջուր խմելը չի ​​կարող փոխարինել պատշաճ բժշկական բուժմանը։