Ստամոքս-աղիքային, լյարդի հիվանդություններ, շաքարային դիաբետ. մասնագետը նշել է, թե ում է հակացուցված ծիրան ուտել

Մասնագետի խոսքով՝ ծիրանը հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով։ Դրանք պարունակում են կարոտիններ, C, E վիտամիններ, բիոտին, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կալիում, մագնեզիում և այլ մակրո և միկրոտարրեր։
Այնուամենայնիվ, ծիրանը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել ստամոքս-աղիքային և լյարդի հիվանդություններով, շաքարային դիաբետով կամ արտադրանքի նկատմամբ անհատական անհանդուրժողականությամբ տառապող մարդկանց:
«Գնման ժամանակ ավելի լավ է ընտրել միագույն, առանց ճաքերի և չոր մակերեսով պտուղները, որպես կանոն, հասուն կանաչ բծերը ցույց են տալիս մրգի չհասունությունը, իսկ կապտուկները կամ մուգ բծերը կարող է ցույց տալ, որ պտուղը սկսել է փտել, երբ թեթև սեղմված է, պտղի կեղևը չպետք է դեֆորմացվի, պտուղը պետք է լինի առաձգական և ոչ փափուկ», - բացատրեց Սուսլյանկան:
Նա հավելեց, որ չի կարելի վնասված ծիրան գնել. դրա միջոցով մանրէները, բակտերիաները կամ բորբոսի սպորները կարող են թափանցել միջուկի մեջ։
Ծիրանը ցածր կալորիականություն ունի, բայց միևնույն ժամանակ օգնում է հագեցնել ծարավը և բավականին սննդարար է։ Պտղի կարոտինները ապահովում են ցանցաթաղանթի աշխատանքը և ապահովում են առողջ տեսողություն, օգնում են ամրապնդել իմունային համակարգը, իսկ վիտամին E-ն պաշտպանում է բջիջները ազատ ռադիկալների հետևանքով առաջացած վնասներից: