Մուգ խաղողի տեսակները ոչ միայն համեղ են, այլև օգտակար թրոմբի կանխարգելման համար

Մուգ խաղողի տեսակները ոչ միայն համեղ են, այլև օգտակար թրոմբի կանխարգելման համար

Մուգ խաղողի տեսակները ոչ միայն համեղ են, այլև օրգանիզմի համար շատ օգտակար։ Ասել է բժիշկ Միխայիլ Գոլուբևը։

Մուգ խաղողի տեսակները պարունակում են ռեսվերատրոլ, որն օգնում է արյունից հեռացնել վատ խոլեստերինը, լավացնում է արյան շրջանառությունն ու կանխում արյան մակարդումը։

Բացի այդ, խաղողը նվազեցնում է օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսները և պաշտպանում լյարդը տարբեր գործոնների, մասնավորապես անորակ սննդի բացասական ազդեցությունից։