Ֆիզիոլոգը նշել է թեյի մի տեսակ, որը վնասում է լյարդն ու երիկամները

Ֆիզիոլոգը նշել է թեյի մի տեսակ, որը վնասում է լյարդն ու երիկամները

Թեյի օգուտը կախված է ոչ միայն բազմազանությունից, այլև դրա պատրաստման եղանակներից։ Եվ այստեղ բժիշկները շատ հարցեր ունեն թեյի տոպրակների և բուրգերի մասին: Գրել է Доктор Питер-ը։

«Տարիների ընթացքում թեյի արտադրության տեխնոլոգիաները բարելավվել են։ Հայտնի բրենդները, սովորական թղթե տոպրակների հետ մեկտեղ, սկսեցին արտադրել «էլիտար» սորտեր բուրգերում։ Դրանք ներկայանալի տեսք ունեն և ավելի դիմացկուն են, քան նախորդ տարբերակները»,- ասել է ֆիզիոլոգ Ալեքսանդր Սոզիկինը։

Ըստ նրա՝ գիտնականները փորձարկել են նման թեյը՝ օգտագործելով էլեկտրոնային մանրադիտակ ու դինամիկ լազերային լույսի ցրում: «Ժամանակակից հետազոտությունները ցույց են տվել, որ բուրգերը եփելու ժամանակ միկրոպլաստմասներ են արձակում, որոնք բարձր ջերմաստիճանի ազդեցության տակ քայքայվում են արհեստական ​​նանոմասնիկների։ Այս մասնիկները հարյուր միլիոնավոր անգամ ավելի շատ են, քան միկրոպլաստիկ կտորները»,- շարունակել է նա՝ զգուշացնելով, որ վտանգավոր է օրգանիզմի համար։

Մասնագետի կարծիքով՝ այս թեյի մեկ-երկու բաժակն էական վնաս չի հասցնի առողջությանը։ Այնուամենայնիվ, կանոնավոր օգտագործման դեպքում միկրոպլաստիկները կուտակվում են մեր մարմնի օրգաններում և համակարգերում:

«Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ հիմնականում ախտահարվում են արյունը, լյարդը և երիկամները։ Իսկ դա կարող է հանգեցնել քաղցկեղի տարբեր տեսակների»,- զգուշացնում է Ալեքսանդր Սոզիկինը։