3 ամենավնասակար մրգերը, որոնցից պետք է խուսափել

3 ամենավնասակար մրգերը, որոնցից պետք է խուսափել

Ցուցակում առաջին նման միրգը խաղողն է։

Սա հատապտուղների ամենաբարձր կալորիականությամբ տեսակներից մեկն է։ Խաղողը պարունակում է հսկայական քանակությամբ ածխաջրեր (18 գրամ 100 գրամ արտադրանքի համար): Ընդամենը մի քանի հատապտուղները կարող են արդեն իսկ առաջացնել փքվածության և գազավորվածության զգացում: Ընդհանրապես խորհուրդ չի տրվում շատ խաղող ուտել։ Ի վերջո, խաղողը պարունակում է մեծ քանակությամբ շաքար, ինչը շատ վնասակար է շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար:

Նույնը կարելի է ասել խուրմանի մասին։

Պայմանով, որ խուրման պարունակում է կարոտինոիդներ, այն վիտամին A-ի բուսական աղբյուր է: Այն նաև պարունակում է հսկայական քանակությամբ ածխաջրեր (15 գրամ 100 գրամ արտադրանքի համար): Եթե ​​ունեք ավելորդ քաշ, փքվածություն, գազերի առաջացում, աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրներ, ապա խուրման ամենայն հավանականությամբ կվնասի ձեզ, քան կօգնի:

Ցուցակում վերջինը բոլորի սիրելի միրգն է, որը հայտնի է նաև որպես հատապտուղ, ձմերուկ:

Ձմերուկը 90%-ով բաղկացած է ջրից, իրականում կարելի է ասել, որ ձմերուկը բնական շաքարով ջուր է։

Ձմերուկը, բացի կալիումից, գործնականում այլ սննդանյութեր չի պարունակում: Դժվար թե որևէ մեկը ուտի ընդամենը մեկ կտոր ձմերուկ։ Ուտելով դրա պատշաճ քանակությունը՝ մենք ձմերուկը վերածում ենք հսկայական ածխաջրային ռումբի, որն ընկնում է մեր ենթաստամոքսային գեղձի վրա: