Բժիշկները խորհուրդ են տվել չուտել լոլիկ նախաճաշին. ահա թե ինչ է կատարվում

Լոլիկը պարունակում է ամենաօգտակար հակաօքսիդանտներից մեկը՝ լիկոպենը։ Այս միացությունը նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը և բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի և արյան անոթների վիճակի վրա, հիշեցրել է սննդաբան Իրինա Տորոպիգինան։
Այս սեզոնային բանջարեղենը պարունակում է նաև շատ վիտամիններ, հանքանյութեր, պեկտին, մագնեզիում, երկաթ և ջուր: Բայց ցանկացած մթերք, այդ թվում՝ բուսական, ունի դրական և բացասական կողմեր, հիշեցրել է բժիշկը։ Լոլիկը պետք է լինի սննդակարգում, բայց ավելի լավ է այն ուտել ճաշի ժամանակ, այլ ոչ թե առավոտյան, իր հերթին բացատրել է սննդաբան Իննա Զորինան։
Պտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ թթու և կոպիտ մանրաթել, որոնք կարող են գրգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը։ Այս օրգանն արդեն իսկ գիշերվանից հետո ունի բարձր թթվայնություն, ուստի չպետք է նախաճաշին լոլիկ ուտել, այդ թվում՝ ավելացնելով խմորված ձվի և սենդվիչների մեջ: Խորհուրդ չի տրվում լոլիկ ուտել քնելուց առաջ։ Լոլիկը պարունակում է տիրամին, որն առաջացնում է նորեպինեֆրինի արտադրություն։ Այս նեյրոհաղորդիչը խթանում է ուղեղի գործունեությունը, ուստի կարող են խնդիրներ լինել քնելու հետ կապված, ավելացրել են մասնագետները