Ավելի լավ է այն փոխարինել մրգերով. բժիշկը զգուշացրել է հյութերի հաճախակի օգտագործման վտանգի մասին

Հյութերը պարունակում են բազմաթիվ վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք արագ ներծծվում են օրգանիզմի կողմից և մասնակցում կենսաքիմիական գործընթացներին։ Բայց այս ըմպելիքն ունի հակացուցումներ.
Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան «Узнай.ру»-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է, որ կարելի է հյութ խմել ամեն օր, բայց պայմաններով։ Այն պետք է պարունակի միջուկ և չպարունակի ավելացված շաքար:
Բացի այդ, թթվային հյութերը կարող են վնասել ստամոքսի լորձաթաղանթը, հատկապես այնպիսի հիվանդությունների առկայության դեպքում, ինչպիսիք են գաստրիտը, խոցն ու պանկրեատիտը:
Պտղի միջուկում պարունակվող մանրաթելը ծառայում է որպես «դիսպենսեր»։ Այն դանդաղեցնում է շաքարի կլանումն ու կանխում արյան գլյուկոզի մակարդակի հանկարծակի աճը: Հյութերի մեջ այն քիչ է։ Ուստի ավելի լավ է թարմ քամած հյութեր խմել չափավոր, հատկապես շաքարային դիաբետով և ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար
Ելենա Սոլոմատինա
Մասնագետը հավելել է, որ հյութերի օրգանական թթուները կարող են վատ ազդել ատամի էմալի վիճակի վրա, ուստի խորհուրդ է տրվում դրանք նոսրացնել ջրով։ Լավ գաղափար է, որ հյութը խմեք ծղոտի միջոցով՝ ատամների հետ շփումը նվազեցնելու համար: