Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Այս ապրանքները կարեւոր դեր են խաղում արյան առողջության մեջ

Blog Image

Արյան առողջությունն ուղղակիորեն կախված է նրանից, թե ինչ արտադրանքներից է օգտվում մարդը սննդակարգում: Պատշաճ սնունդը օգնում է ուժեղացնել արյան անոթները, պահպանել հեմոգլոբինի մակարդակը եւ բարելավել շրջանառությունը:

Կարմիր միս եւ լյարդ
Հարուստ է հեմիկ երկաթով, որն արագորեն ներծծվում է մարմնի կողմից եւ օգնում է կանխել անեմիան: 

Կանաչ բանջարեղեն
Սպանախ, բրոկկոլի, մաղադանոս պարունակում է ֆոլաթթու եւ վիտամին K։ Դրանք նպաստում են նորմալ հեմատոպոեզիային եւ բարելավում արյան կոագուլյացիան:

Ընկուզեղեն եւ սերմեր
Նուշը, ընկույզը, դդումը եւ արեւածաղկի սերմերը պարունակում են ցինկ, պղինձ եւ օմեգա -3 ճարպաթթուներ, որոնք ամրացնում են անոթները:

Ցիտրուսային մրգեր եւ հատապտուղներ
Նարինջ, նուռ, հապալաս եւ ազնվամորի․ հարուստ են վիտամին C եւ հակաօքսիդիչներով, որոնք բարելավում են երկաթի կլանումը եւ պաշտպանում են արյան բջիջները:

Ձուկ եւ ծովամթերք
Սաղմոնը, սարդինները եւ ոստրեները պաշտպանում են «լավ» խոլեստերինի մակարդակը եւ նվազեցնում արյան խցանման ռիսկը:

Ամբողջական հացահատիկ
Ամբողջ հացահատիկի խորվաթներն ու հացը մարմինը ապահովում են B վիտամիններով, որոնք անհրաժեշտ են կարմիր արյան բջիջների արտադրության համար:

Send