Արյան առողջությունն ուղղակիորեն կախված է նրանից, թե ինչ արտադրանքներից է օգտվում մարդը սննդակարգում: Պատշաճ սնունդը օգնում է ուժեղացնել արյան անոթները, պահպանել հեմոգլոբինի մակարդակը եւ բարելավել շրջանառությունը:
Կարմիր միս եւ լյարդ
Հարուստ է հեմիկ երկաթով, որն արագորեն ներծծվում է մարմնի կողմից եւ օգնում է կանխել անեմիան:
Կանաչ բանջարեղեն
Սպանախ, բրոկկոլի, մաղադանոս պարունակում է ֆոլաթթու եւ վիտամին K։ Դրանք նպաստում են նորմալ հեմատոպոեզիային եւ բարելավում արյան կոագուլյացիան:
Ընկուզեղեն եւ սերմեր
Նուշը, ընկույզը, դդումը եւ արեւածաղկի սերմերը պարունակում են ցինկ, պղինձ եւ օմեգա -3 ճարպաթթուներ, որոնք ամրացնում են անոթները:
Ցիտրուսային մրգեր եւ հատապտուղներ
Նարինջ, նուռ, հապալաս եւ ազնվամորի․ հարուստ են վիտամին C եւ հակաօքսիդիչներով, որոնք բարելավում են երկաթի կլանումը եւ պաշտպանում են արյան բջիջները:
Ձուկ եւ ծովամթերք
Սաղմոնը, սարդինները եւ ոստրեները պաշտպանում են «լավ» խոլեստերինի մակարդակը եւ նվազեցնում արյան խցանման ռիսկը:
Ամբողջական հացահատիկ
Ամբողջ հացահատիկի խորվաթներն ու հացը մարմինը ապահովում են B վիտամիններով, որոնք անհրաժեշտ են կարմիր արյան բջիջների արտադրության համար: