Ճակնդեղը իսկական վիտամինային ռումբ է․ ինչու՞ է պետք հաճախ ներառել ռացիոնում

Ճակնդեղը շատ օգտակար է առողջության համար: ladyhealth.com-ը ներկայացնում է դրա 8 օգտակար հատկությունները:
1.Հզոր հակաօքսիդանտային ազդեցություն:
2.Ոսկրային հյուսվածքի ամրացում: Այն պարունակում է ոչ միայն կալցիում, այլև կրեմիումի դիօքսիդ:
3.Արյան մաքրում: Արյան միջից այն մաքրում է տոքսինները:
4.Քաղցկեղի դեմ բուժմանն աջակցություն: Ճակնդեղի հյութը կարող է պաշտպանել լյարդը քաղցկեղածին բջիջներից:
5.Քաշի նվազեցում:
6.Ուղեղի գործունեության խթանում:
7.Արյան ճնշման կարգավորում: Այն բարձրացնում է արյան մեջ թթվածնի մակարդակը` ընդլայնելով անոթները և կարգավորելով ճնշումը:
8.Արյան մեջ շաքարի մակարդակի կայունացում:
Այս մթերքը պետք է մշտապես լինի տարեցների ճաշացանկում։ Արմատային բանջարեղենում պարունակվող սիլիցիումը մասնակցում է կալցիումի յուրացմանը՝ կանխելով օստեոպորոզը։ Կարմիր բանջարեղենը հատկապես կարևոր է նաև 50 տարեկանից բարձր կանանց համար, քանի որ այն մեղմացնում է դաշտանադադարի հետևանքները։