«Կերեք ամեն օր». բժիշկն ասել է, թե ով չպետք է բացառի կարտոֆիլը սննդակարգից

 «Կերեք ամեն օր». բժիշկն ասել է, թե ով չպետք է բացառի կարտոֆիլը սննդակարգից

 

Կարտոֆիլը, ընդհանուր առմամբ, համարվում է ոչ ամենահարմար մթերքը պատշաճ սնվելու համար, չնայած այն բանին, որ այն բանջարեղեն է: Ամեն ինչ օսլայի մասին է, որից շատերը փորձում են խուսափել: Սակայն դա չի նշանակում, որ կարտոֆիլն անօգուտ է։ Կենսատեխնոլոգիա և սննդաբան Նատալյա Դենիսովան պատմել է փաստարկներ և փաստեր, ովքեր չպետք է բացառեն այս արմատային բանջարեղենն իրենց սննդակարգից։

Կարտոֆիլը ոչ միայն պարունակում է մեծ քանակությամբ օսլա, այլև կալիումի բարձր պարունակություն: Այս մակրոտարրը շատ կարևոր է այն մարդկանց համար, ովքեր ունեն սրտի և անոթների տարբեր հիվանդություններ, ինչպես նաև տառապում են հիպերտոնիայով։ Օրինակ, նկատել է փորձագետը, 100 գ կարտոֆիլը պարունակում է կալիումի օրական պահանջարկի գրեթե քառորդ մասը։ Եթե ​​որպես կողմնակի ճաշատեսակ ուտեք մոտ 3 արմատային բանջարեղեն, ապա օրգանիզմը կստանա այս մակրոէլեմենտի ամենօրյա պահանջի կեսից ավելին: Նատալյա Դենիսովան հավելել է, որ կարտոֆիլով ուտեստը առողջարար լինելու համար անհրաժեշտ է եփել կամ եռացնել։