Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ինչ կլինի, եթե հաճախակի խնձոր ուտել․ օգուտներ ու վնասներ

Blog Image

Խնձորները աշխարհի ամենատարածված եւ մատչելի պտուղներից են: Դրանք համեղ են, հարուստ վիտամիններով եւ հիանալի բավարարում են քաղցը: Բայց ինչ կլինի, եթե շատ հաճախ լինեն: Դիտարկենք ինչպես օգուտները, այնպես էլ հնարավոր վնասը խնձորների կանոնավոր օգտագործումից:

Խնձորների հաճախակի օգտագործման առավելությունները

Աջակցություն իմունիտետին
Խնձորները պարունակում են վիտամին C, հակաօքսիդիչներ եւ ֆիտոնտենդներ, որոնք ամրացնում են իմունային համակարգը եւ օգնում են մարմնի պայքարի ինֆեկցիաներին:

Մարսողության բարելավում
Մանրաթելը, որ հատկապես առկա է կեղեւի մեջ, նպաստում է աղիների առողջությանը։

Սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի նվազում
Խնձորի մեջ առկա պեկտիններն ու ֆլավոնոիդները նվազեցնում են «վատ» խոլեստերինի մակարդակը եւ բարելավում արյան անոթների առողջությունը:

Շաքարի մակարդակի վերահսկում
Չնայած քաղցր համին, խնձորներն ունեն ցածր գլիկեմիկ ինդեքս, ինչը նրանց օգտակար է դարձնում նույնիսկ շաքարախտով նախադրյալ ունեցող մարդկանց համար:

Ատամների համար
Խնձոր ծամելը նպաստում է ատամների եւ լնդերի բնական մաքրմանը, խթանում է թուքի արտադրությունը եւ նվազեցնում է բերանում բակտերիաների մակարդակը:

 

Հնարավոր վնաս ավելորդ սպառմամբ

Ատամի էմալ
Խնձորում առկա թթուները կարող են ոչնչացնել էմալը չափազանց մեծ օգտագործման միջոցով։

Գազի ձեւավորում
Մանրաթելից ավելցուկը կարող է անհանգստություն առաջացնել աղիքներում, հատկապես զգայուն մարսողությամբ մարդկանց մոտ:

Արյան շաքարի մակարդակի բարձրացման ռիսկ
Չնայած խնձորները օգտակար են, մեծ քանակությամբ դրանք կարող են ազդել արյան շաքարի վրա, հատկապես դիաբետիկների մոտ:

Ալերգիկ ռեակցիաներ
Որոշ մարդիկ ալերգիկ են խնձորների համար, հատկապես այն դեպքում, երբ սպառվում է հում:


Խնձորները հիանալի ընտրություն են ամենօրյա սննդակարգի համար, եթե դրանք չափավոր եք օգտագործում: Օրական 1-2 խնձորը բերելու է առավելագույն օգուտներ եւ նվազագույն ռիսկ: 

Send