Տանձը համեղ և առողջարար միրգ է, հարուստ է մանրաթելերով, վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով: Կանոնավոր օգտագործումը կարող է դրական ազդեցություն ունենալ առողջության վրա, բայց կարևոր է այն չափավոր ուտել:
Տանձի հաճախակի օգտագործման առավելությունները
Բարելավված մարսողություն. սննդային մանրաթելի բարձր պարունակության շնորհիվ տանձը օգնում է աղիների աշխատանքին և կանխում փորկապությունը;
Նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը. լուծվող մանրաթելը օգնում է մաքրել արյան անոթները;
Աջակցում է իմունիտետին. տանձը պարունակում է C վիտամին և հակաօքսիդանտներ, որոնք ամրապնդում են օրգանիզմի պաշտպանությունը;
Նորմալացնում է արյան ճնշումը. մրգի մեջ պարունակվող կալիումը օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը:
Ցածր կալորիականություն. տանձը հարմար է դիետիկ սննդի համար:
Չափից շատ օգտագործելու հնարավոր վնասը.
Ստամոքս-աղիքային խնդիրներ. մանրաթելի չափազանց մեծ քանակը կարող է փքվածություն կամ գազերի առաջացում առաջացնել;
Ալերգիա. տանձը կարող է ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել որոշ մարդկանց մոտ;
Շաքարի բարձր պարունակություն. չափից շատ օգտագործելու դեպքում դա կարող է վնասակար լինել շաքարախտով տառապող մարդկանց համար։