Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ի՞նչ կլինի, եթե չափազանց հաճախ պաստա ուտել

Blog Image

Պաստան միլիոնավոր մարդկանց սիրելի ուտեստ է: Այն համեղ է, կշտացնող և լավ է համադրվում գրեթե ցանկացած սննդի հետ: Սակայն, ինչպես ցանկացած սնունդ, մեծ քանակությամբ այն կարող է ունենալ ինչպես դրական, այնպես էլ բացասական ազդեցություն օրգանիզմի վրա:

 

Պաստայի օգտակար հատկությունները

Էներգիայի աղբյուր․ մակարոնը պարունակում է բարդ ածխաջրեր, որոնք դանդաղորեն մարսվում են և ապահովում են երկարատև հագեցվածության զգացում:

Ուղեղի գործառույթի աջակցություն․ ածխաջրերը անհրաժեշտ են նյարդային համակարգի և կենտրոնացման բարելավման համար:

Պատրաստման հեշտություն՝ մակարոնեղենի ուտեստները կարող են առողջարար լինել, եթե համակցվեն բանջարեղենի, ձկան կամ նիհար մսի հետ:

 

Հնարավոր վնաս հաճախակի օգտագործման դեպքում

Քաշի ավելացման ռիսկ․ պաստայի մեծ չափաբաժիններով հաճախակի օգտագործումը հանգեցնում է կալորիաների ավելցուկի: Հատկապես, եթե այն մատուցվում է ճարպային սոուսների և պանրի հետ:

Ածխաջրերի գերբեռնվածություն՝ չափազանց շատ ածխաջրերը կարող են առաջացնել արյան մեջ շաքարի կտրուկ բարձրացում և ժամանակի ընթացքում մեծացնել ինսուլինային դիմադրության ռիսկը:

Այլ սննդանյութերի պակաս՝ եթե մակարոնեղենը դառնա ձեր սննդակարգի հիմնական մասը, ձեր մարմինը կարող է սպիտակուցի, մանրաթելի, վիտամինների և հանքանյութերի պակաս ունենալ:

Մարսողական խնդիրներ. մաքրված ալյուրից պատրաստված սպիտակ մակարոնեղենը գրեթե չի պարունակում մանրաթել, ինչը կարող է փորկապություն առաջացնել և դանդաղեցնել նյութափոխանակությունը։

 

Ինչպես մակարոնեղենն ավելի առողջարար դարձնել

Ընտրեք ամբողջական հացահատիկի տեսակներ. դրանք պարունակում են ավելի շատ մանրաթել և վիտամիններ։

Հավասարակշռության համար ավելացրեք բանջարեղեն, խոտաբույսեր, ծովամթերք կամ հավի միս։

Խուսափեք ճարպային սոուսների և մայոնեզի չափից շատ օգտագործումից։

Վերահսկեք չափաբաժինների չափերը. նույնիսկ առողջ մակարոնեղենը կարող է վնասակար լինել չափից շատ քանակությամբ։

 

Մակարոնի հաճախակի օգտագործումը ինքնին վտանգավոր չէ, քանի դեռ այն հավասարակշռված սննդակարգի մաս է կազմում և չի փոխարինում այլ սննդամթերքներին։ Այնուամենայնիվ, բարձր կալորիականությամբ սոուսներով սպիտակ մակարոնեղենի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման և նյութափոխանակության խնդիրների։ Չափավորությունն ու բազմազանությունը առողջ սննդակարգի հիմնական սկզբունքներն են։

Send