Դոկտոր Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչու պետք է կաղամբ ուտել՝ թե՛ ձմռանը, թե՛ ամռանը

Դոկտոր Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչու պետք է կաղամբ ուտել՝ թե՛ ձմռանը, թե՛ ամռանը

Առողջությունը բարելավելու համար կարևոր է առողջ սնունդ ուտել։ Դոկտոր Ալեքսանդր Մյասնիկովը կաղամբը դասակարգում է որպես դրանցից մեկը։ «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքով հեռարձակվող հեղինակային «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդման եթերում բժիշկը թվարկել է դրա օգտակար հատկությունները։

Կաղամբը պատկանում է խաչածաղկավորների ընտանիքին։ Այն պարունակում է քիչ կալորիա, ուստի օգտակար է նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց կազմվածքին։ Բայց դա դեռ ամենը չէ։ Բանջարեղենը հարուստ է մանրաթելերով, վիտամիններով և միկրոէլեմենտներով։

Հայտնի սրտաբանը խորհուրդ է տալիս ձեր սննդակարգում ներառել կաղամբի տարբեր տեսակներ՝ սպիտակ կաղամբ, ծաղկակաղամբ, բրյուսելյան կաղամբ և բրոկկոլի։ Եվ թթու կաղամբը հատկապես օգտակար է ձմռանը։

«Սա մի շարք մթերքներ են, որոնք ունեն հակաքաղցկեղային, հակաուռուցքային հատկություններ և նվազեցնում են վատ խոլեստերինը։ Այն իրականում ներառված է քաղցկեղի դեմ պայքարի սննդային միջոցների ցանկում։ Ավելին, այն ունի նաև հակախոցային ազդեցություն», - ընդգծել է բժիշկը։