Թերապևտը զգուշացրել է, թե որ մթերքներն են կարող հանգեցնել հոդատապի

Եթե դուք չափից շատ եք օգտագործում պուրիններով հարուստ մթերքներ, հոդատապը կարող է սկսել զարգանալ։ Ասել է սննդաբան Լյուդմիլա Լապան aif.ru-ին տված հարցազրույցում։
Նրա խոսքով՝ հիվանդությունը կարող է առաջանալ նաև ալկոհոլի պատճառով։
Շատակերությունը, քաշի ավելացումը, ալկոհոլը և բոլոր մթերքները, որոնք պարունակում են պուրիններ, ազդում են հոդատապի զարգացման վրա:
«Միսը և մսի արգանակները հարուստ են պուրիններով և պետք է խուսափել դրանցից: Դուք պետք է վերահսկեք ձեր սննդակարգը», - բացատրել է բժիշկը:
Բժիշկը նշել է, որ կոնսերվանտներով սնունդը նաև հոդատապ է հրահրում։ Այս նյութերը հայտնաբերված են երկար պահպանման ժամկետ ունեցող արտադրանքներում: Հոդերի և հյուսվածքների այս հիվանդությունից ազատվելու համար սննդակարգից պետք է բացառել մսի արգանակները, ալկոհոլը և կաթնամթերքը։
«Սա այնքան երկարաժամկետ աշխատանք է ինքներդ ձեզ, ձեր մարմնի վրա: Մաքրություն, սննդի մշակույթ։ Եվ այդ ժամանակ հաստատ հնարավոր կլինի վերականգնվել»,- հավելել է Լապան։