Այս մթերքները բարելավում են հիշողությունը․ ինչով են կարևոր

Տեղեկատվության ըմբռնումը և պահպանումը ֆիզիկական գործընթացներ են և կարող են արագացվել ճիշտ սննդակարգի միջոցով: Ապրանքների ցանկ, որոնք նպաստում են ուղեղի ակտիվ աշխատանքին, բարելավում են կենտրոնացումը և մտապահումը:
Կանաչ թեյ
Կանաչ թեյը, բացի տոնիկ ազդեցություն ունենալուց, պարունակում է հազվագյուտ ամինաթթու L-theanine: Այս նյութը գործում է որպես նեյրոհաղորդիչ՝ այն էլեկտրական ազդակներ է փոխանցում մարմնի բջիջների միջև, այդ թվում՝ նյարդային վերջավորություններից դեպի ուղեղ: Կանաչ թեյն օգնում է նվազեցնել անհանգստությունը և թեթևացնել դեպրեսիվ վիճակները:
Ձու
Ձուն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, այդ թվում՝ B12, ինչպես նաև խոլին: Վերջինս դեր է խաղում սպիտակուցի սինթեզում և հանդիսանում է նյարդային հաղորդիչ։
Կոկոս
Լաուրիկ և կապրիկ ճարպաթթուները կոկոսի և չզտված կոկոսի յուղը շատ օգտակար են դարձնում ուղեղի համար: Նրանք օգնում են նրա բջիջներին պայքարել ծերացման դեմ՝ բարելավելով դրանց գործառույթը:
Մայրի յուղ
Մայրի յուղը արտադրվում է սիբիրյան սոճու սերմերից: Սառը սեղմումը պահպանում է օգտակար նյութերի առավելագույն քանակությունը։
Ոսպ
Ոսպը պարունակում է մեծ քանակությամբ բուսական սպիտակուց և ֆոլաթթու, երկաթ և B խմբի վիտամիններ։ Այս տարրերը նպաստում են ուղեղի կենսաքիմիական գործընթացներին, բարելավում են հիշողությունը և ռեակցիայի արագությունը: Երկաթը օգնում է ուղեղին թթվածնով մատակարարել, ինչը կարևոր է կենտրոնացման և հոգնածության դեմ պայքարելու համար։
Ավոկադո
Nootropics Expert տեղեկատվական պորտալի հիմնադիր Դեյվիդ Թոմենը ավելի քան տասը տարի է անցկացրել՝ ուսումնասիրելով նոտրոպիկները՝ նյութեր, որոնք ազդում են մտավոր ֆունկցիաների վրա, ներառյալ հիշելու և հասկանալու կարողությունը: Նա ավոկադոն անվանում է կարևոր նեյրոստիմուլյատոր մթերքներից մեկը՝ պանտոտենաթթվի (վիտամին B5) պարունակության շնորհիվ, որը պատասխանատու է երկարաժամկետ հիշողության համար։
Սպանախ
Սպանախը լյուտեինի պարունակությամբ բոլոր բանջարեղենների և մրգերի մեջ ռեկորդակիրն է: Այն անհրաժեշտ է աչքի հիվանդությունների կանխարգելման համար և դանդաղեցնում է ուղեղի դեգեներատիվ գործընթացները։ Բացի այդ, սպանախը պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆոլաթթու (վիտամին B9), որը լավացնում է հիշողությունն ու ճանաչողական գործառույթները։ Ավելի լավ է սպանախն ուտել թարմ վիճակում, քանի որ ջերմային բուժումը նվազեցնում է այս բույսի օգտակար հատկությունները։
Կակաո
Կակաոյի հատիկները օգտագործվում են շոկոլադ պատրաստելու համար, սակայն անգիր սովորելու կամ լուրջ նախագծի վրա աշխատելու համար մի բաժակ չքաղցրած կակաո ավելի լավ ընտրություն է: Կակաոն դասակարգվում է որպես նոտրոպ դեղամիջոց: Խմիչքը պարունակում է ուղեղի համար օգտակար բազմաթիվ նյութեր, այդ թվում՝ մագնեզիում, ֆլավոնոիդներ և տրիպտոֆան։