Գովելու բան կա. մայոնեզի անսպասելի օգուտներ են հայտնաբերվել

Գովելու բան կա. մայոնեզի անսպասելի օգուտներ են հայտնաբերվել

Ընդհանրապես ընդունված է, որ մայոնեզն ամենաառողջարար արտադրանքը չէ։ Հնարավորության դեպքում խորհուրդ է տրվում փոխարինել, օրինակ, թթվասերով։ Այնուամենայնիվ, սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան սոուսում մեկ անհերքելի պլյուս է գտել։

Մասնագետը նշել է, որ մայոնեզը, որը պատրաստվում է բոլոր կանոններով և չի գերհագեցված հավելումներով, պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր։

Տնական մայոնեզի հիմնական դերը խաղում է ձուն, A, E, B վիտամինների և սպիտակուցի աղբյուրները։  Սակայն մեկ այլ կարևոր բաղադրիչ՝ բուսական յուղը, սոուսն իսկապես արժեքավոր է դարձնում առողջության համար: Այսպիսով, ձիթապտղի յուղի մայոնեզը կպարունակի շատ օմեգա-9 ճարպաթթուներ, որոնք անհրաժեշտ են սրտանոթային համակարգի համար։ Եթե ​​հիմք ընդունենք արեւածաղկի ձեթը, ապա աղցանի սոուսը հագեցած կլինի հայտնի հակաօքսիդանտ E վիտամինով։ Դիետոլոգի խոսքով՝ մեկ գդալ տոմատի սոուսից կարելի է ստանալ այս միկրոտարրի ամենօրյա պահանջի մինչև 50%-ը։

Միևնույն ժամանակ Սոլոմատինան հիշեցրել է, որ օգտակար կլինի միայն տանը պատրաստված և բարձրորակ բաղադրիչներից պատրաստված մայոնեզը։ Պետք է օգտագործել խնայողաբար՝ 1-2 ճ.գ. լ. աղցաններ համար։

Բայց խանութից գնված ապրանքները հաճախ պարունակում են վնասակար բաղադրիչներ, ինչպիսիք են տրանս ճարպերը և օմեգա-6 ճարպաթթուները, որոնք պետք է փոխհատուցվեն օմեգա-3-ով՝ բորբոքումը կանխելու համար, հավելել  է բժիշկը Life.ru-ին տված հարցազրույցում: