Թարմ, եփած կամ պահածոյացված. ո՞ր եգիպտացորենն է ավելի առողջարար

Շատերը եգիպտացորենը կապում են ամառվա, հատկապես ծովափնյա արձակուրդների հետ։ Ո՞վ չի ցանկանում վայելել ոսկե բանջարեղենը ծովափին նստած: Թարմ եգիպտացորենը հաճախ տանում են պիկնիկների՝ կրակի վրա տապակելու համար:
Ձմռանը խանութներում կարելի է գտնել պահածոյացված և խաշած եգիպտացորեն։ Վերջինս վաճառվում է վակուումային փաթեթավորմամբ։ Բայց ի՞նչն է ավելի առողջարար և ինչպես ճիշտ պահել թարմ պտուղը: Այս հարցերին պատասխանել է Ռուսաստանի խոհարարների ասոցիացիայի անդամ Անատոլի Կրյուկովը։
Մասնագետի խոսքով՝ եգիպտացորենը հարուստ է վիտամիններով ու հանքանյութերով, սակայն թարմ տեսքով այն դժվարամարս է։ Այս ամենը պայմանավորված է օսլայի և մանրաթելի առատությամբ:
Ինչ վերաբերում է պահածոյացված եգիպտացորենին, Անատոլի Կրյուկովը նշեց, որ այն ոչ մի օգուտ չի բերում օրգանիզմին։ Ապրանքը կորցնում և՛ վիտամինները, և՛ հանքանյութերը, մինչդեռ այն պարունակում է շատ շաքար և այլ կոնսերվանտներ: Ջերմային մշակման ընթացքում կան նաև ավելի քիչ սննդանյութեր, բայց դրանցից մի քանիսը դեռ մնում են:
Թարմ պտուղը խորհուրդ է տրվում պահել սառնարանում։ Դա անելուց առաջ դրանք պետք է մոտ տասը վայրկյան թաթախել եռացող ջրի մեջ, իսկ հետո անմիջապես դնել սառցե ջրի մեջ ու չորացնել։ Հետագայում այս ապրանքը կարելի է օգտագործել, օրինակ՝ թխել ջեռոցում պանրով, ավելացնել ապուրներին, նրբաբլիթներին և աղանդերին: