Նեխուրը առողջարար, բայց թերագնահատված բանջարեղեն է։ Այն հաճախ չի հանդիպում մարդկանց սննդակարգում։ Այնուամենայնիվ, այն պարունակում է բազմաթիվ սննդարար նյութեր, որոնք նպաստում են ընդհանուր առողջությանը։ Այս հոդվածում մենք կբացատրենք, թե ինչու շաքարախտով տառապող մարդիկ պետք է իրենց սննդակարգում ներառեն նեխուր և ինչպես այն պատրաստել։
Նեխուրը պարունակում է A, C և K վիտամիններ, կալիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր, նատրիում և հակաօքսիդանտներ: Այս բանջարեղենն ունի մի շարք առողջական օգուտներ.
Այն ամրացնում է ոսկորները՝ շնորհիվ իր մեջ պարունակվող K վիտամինի, մագնեզիումի և ֆլավոնոիդների։
Այն ապահովում է օրգանիզմով հեղուկներով և կանխում ջրազրկումը, քանի որ պարունակում է մեծ քանակությամբ ջուր և էլեկտրոլիտներ (կալիում և նատրիում)՝ ջրի և աղի հավասարակշռությունը պահպանելու համար։
Այն ունի հակաբորբոքային հատկություններ՝ շնորհիվ իր հակաօքսիդանտների և ֆիտոքիմիական նյութերի։
Այն օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը՝ շնորհիվ իր մեջ պարունակվող կալիումի և օգտակար ֆիտոքիմիական ֆտորիդի։