Կարելի՞ է հղիության ընթացքում կեռաս ուտել. պատասխանը կզարմացնի

Կարելի՞ է հղիության ընթացքում կեռաս ուտել. պատասխանը կզարմացնի

Բալը մեծ քանակությամբ վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ պարունակող հատապտուղ է։ Ենթադրվում է, որ այդ պատճառով այն ինքնաբերաբար օգտակար է ապագա մայրերի համար։ Բայց արդյո՞ք դա իսկապես այդպես է:

Չնայած այս հատապտուղի բոլոր առավելություններին՝ հղիության ընթացքում կեռաս ուտելը հատուկ ուշադրություն է պահանջում։

Նախ, նախքան կեռաս ուտելը, անպայման խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։ Որոշ մարդիկ ալերգիկ են որոշ մթերքների, այդ թվում՝ մրգերի նկատմամբ, և հղիությունը կարող է մեծացնել ալերգիկ ռեակցիաների վտանգը: Բացի այդ, եթե ունեք որևէ առողջական խնդիր, ինչպիսիք են շաքարախտը կամ աղիքների հետ կապված խնդիրներ, ձեր բժիշկը կարող է խորհուրդ տալ սահմանափակել կեռասի օգտագործումը կամ ամբողջությամբ խուսափել դրանցից:

Երկրորդ՝ բժիշկները խորհուրդ են տալիս կեռասը չխառնել այլ մթերքների հետ, այլ ուտել առանձին։ Սա կօգնի խուսափել չափից շատ ուտելուց և դրա հետ կապված խնդիրներից, ինչպիսիք են փքվածությունը կամ անհանգստությունը:

Երրորդ՝ կեռասը խորհուրդ է տրվում ուտել ուտելուց կես ժամ առաջ կամ հետո։ Կխուսափեք մարսողության հնարավոր խնդիրներից և հնարավորություն կլինի առավելագույն օգուտ քաղել։

Ինչ վերաբերում է քանակին, ապա սովորական մարդու ամենօրյա պահանջը մոտ 300 գրամ կեռաս է։ Այնուամենայնիվ, հղիներին բժիշկները խորհուրդ են տալիս նվազեցնել օրական 100-150 գրամ: Կրկին կարևոր է խորհրդակցել ձեր բժշկի հետ: