Բոլորն ուտում են, բայց չի կարելի. ո՞վ պետք է հրաժարվի ծիրանից

Ծիրանը առողջարար միրգ է, բայց ոչ բոլորի համար։ Մասնագետները նշել են, թե ում է այս միրգը կտրականապես հակացուցված։
Մասնագետները կասկածի տակ չեն դնում ծիրանի օգուտները. այն պարունակում է վիտամիններ, հակաօքսիդանտներ և մանրաթելեր։ Ամառային քաղցր մրգի օգտագործումը վերացնում է օրգանիզմին օքսիդատիվ սթրեսի պատճառած վնասը, իջեցնում արյան ճնշումը և բարելավում մարսողությունը:
Այնուամենայնիվ, այն, ինչ ոմանց համար կհամարվի առավելություն, մյուսների համար լուրջ հակացուցում կլինի։ Քանի որ ծիրանը պարունակում է շատ չլուծվող սննդային մանրաթելեր, այն ավելի հավանական է, որ վնասի թույլ աղիներ ունեցող մարդկանց: Փորձագետները wday.ru-ի հետ զրույցում առաջարկել են ուտելուց առաջ գոնե ծիրանը մաքրել։
Հազվադեպ է, երբ մարդիկ ալերգիա են ունենում ծիրանի նկատմամբ, սակայն մրգի նկատմամբ ռեակցիան կարող է պայմանավորված լինել այլ ալերգեններով:
Բացի այդ, քաղցր ծիրանը գլիկեմիկ ինդեքսով բարձր մթերք է։ Ե՛վ թարմ, և՛ չորացրած այն չեք կարող ուտել, եթե դուք ունեք շաքարախտ կամ նախադիաբետ: