Ի՞նչ է մեղրով թեյը, քաղցկեղի օջա՞խ․ Բժիշկ Մյասնիկովը վրդովեցրեց նրանց, ովքեր օգուտներ են փնտրում այս ըմպելիքի մեջ

Մեղրը ամենաառողջարար մթերքներից է, դրա մասին բոլորը գիտեն։ Բայց հնարավո՞ր է դրա հետ թեյ խմել։ Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը գիտի այս հարցի պատասխանը.
Բժշկի խոսքով՝ մեղրն ակտիվացնում է մարսողությունը, դրական է ազդում միզուղիների համակարգի վիճակի վրա, օգնում է պայքարել վիրուսային հիվանդությունների դեմ, բարերար է ազդում նյարդային, սրտանոթային համակարգի և իմունիտետի վրա։
Բայց այս բոլոր առավելությունները բառացիորեն կհալվեն թեյի մեջ։ Ի վերջո, երբ տաքացվում է, արտադրանքի մեջ կարող են առաջանալ վնասակար նյութեր, որոնք կարող են հրահրել ստամոքս-աղիքային տրակտի քաղցկեղի զարգացումը: Ուստի խորհուրդ չի տրվում արտադրանքն ավելացնել տաք թեյի կամ սուրճի մեջ։
«Մեղրը շատ լավ բան է, բայց տաքացնելիս նրա հատկությունները կորչում են։ Տաք թեյի մեջ այն պարզապես շաքար է»,- նշել է սրտաբանը Telegram-ի իր ալիքում։