Ամենաառողջ հատապտուղը ձմռանը, որը հարուստ է հակաօքսիդանտներով լյարդի և իմունիտետի համար

Ամենաառողջ հատապտուղը ձմռանը, որը հարուստ է հակաօքսիդանտներով  լյարդի և իմունիտետի համար

 

Բոլոր հատապտուղները բնական հակաօքսիդանտների ամենաուժեղ աղբյուրներից են: Եվ, եթե ընտրություն ունեք հատապտուղների կամ մրգերի միջև, ապա ավելի լավ է ընտրել առաջինը, քանի որ ցածր կալորիականությունը չի արագացնի քաշի ավելացումը, բայց օգուտները շատ ավելի մեծ կլինեն, քան նույն բանանից կամ արմավից:

Շատերը չգիտեն, որ ոչ բոլոր հատապտուղները կարելի է օգտագործել ամեն օր։

Չիչխանը և բռինչը խտացնում են արյունը և նվազեցնում իմունիտետը վիտամին K-ի և ջերմիջեցնող ազդեցության շնորհիվ, ինչը շատ անցանկալի է մրսածության և գրիպի դեպքում, քանի որ ջերմաստիճանն օգնում է օրգանիզմին ավելի արագ պայքարել վարակի դեմ:

 

Վիտամին C-ի բարձր պարունակությունը ձմռանը չափազանց կարևոր է հաղարջը, իսկ հարյուր գրամ հաղարջի մեջ դրա քանակը հասնում է օրական պահանջի 200%-ին։Սև հաղարջը նաև չի պարունակում ացետիլսալիցիլաթթու, օքսալատներ կամ վիտամին K. սա մեծ պլյուս է, քանի որ նույնիսկ եթե այն ամեն օր ուտեք, ոչինչ չեք վտանգում: