Ինչու է շամպայնը կարող վտանգավոր լինել առողջության համար

Ինչու է շամպայնը կարող վտանգավոր լինել առողջության համար

Թերապևտ Կիրիլ Վերետեննիկովը նախազգուշացրել է ամանորյա տոների ժամանակ փրփրուն գինիների (շամպայն) չափից ավելի օգտագործման մասին, գրել է Regions.ru-ն։

Հանրաճանաչ տոնական ըմպելիքը կարող է լուրջ վնաս հասցնել օրգանիզմին։ Շամպայնի արտադրության ժամանակ արտադրված ածխաթթու գազը կործանարար ազդեցություն ունի ատամի էմալի վրա։ Միաժամանակ, փուչիկները արագացնում են աղիներում ալկոհոլի կլանումը, ինչի պատճառով էլ թունավորումը սովորական գինու համեմատ ավելի արագ է տեղի ունենում։

«Փրփրուն գինիների կանոնավոր օգտագործումը հրահրում է միգրենի և գլխացավի զարգացում։ Ալկոհոլը դանդաղեցնում է ածխաջրերի և ճարպերի նյութափոխանակությունը՝ օրգանիզմն անցնելով էթանոլի վերամշակման»,- բացատրել է Կիրիլ Վերետեննիկովը։

Նրա խոսքով՝ ո՛չ ջրով նոսրացնելը, ո՛չ էլ պղպջակներ բաց թողնելը չեն ​​նվազեցնի էթանոլի բացասական ազդեցությունն օրգանիզմի վրա։

Մասնագետը հիշեցրել է, որ ալկոհոլի միակ անվտանգ չափաբաժինը զրոյականն է, և խորհուրդ է տվել Նոր տարին դիմավորել առանց ալկոհոլի։