Մասնագետներն անվանել են ամանորյա աղցան, որը պաշտպանում է քաղցկեղից

Մասնագետներն անվանել են ամանորյա աղցան, որը պաշտպանում է քաղցկեղից

Սրտաբան Գերման Գանդելմանը, իմունոլոգ Անդրեյ Պրոդեուսը և ակնաբույժ Միխայիլ Կոնովալովն «Ապրիր առողջ» հաղորդաշարի եթերում խորհուրդ են տվել առողջարար ամանորյա աղցան։

Բժիշկները պարզաբանել են, որ խոսքը յակուտական ​​«Ինդիգիրկա» աղցանի մասին է, որը բաղկացած է մուկսուն ձկից, սոխից և արևածաղկի ձեթից։

Ըստ Գանդելմանի՝ մուկսունը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուց, որն անհրաժեշտ է իմունիտետի, մարսողական համակարգի աշխատանքի և մկանների աճի համար։ Մասնագետն ընդգծել է, որ առանց այս տարրի կյանքը անհնարին կլիներ։

Պրոդեուսը հավելել է, որ աղցանի մեկ այլ բաղադրիչ՝ սոխը, պարունակում է ալիցին նյութ։ «Ալիսինը նվազեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի վտանգը, ճիշտ այնպես, ինչպես կոլոռեկտալ քաղցկեղի առաջացումը»,- ասել է իմունոլոգը հազարի պաշտպանիչ հատկությունների մասին։

Կոնովալովը հիշեցրել է, որ բուսական յուղը պարունակում է վիտամին E:

Նրա խոսքով՝ այն պետք է ներառվի սննդակարգում՝ ոսպնյակի թափանցիկությունը պահպանելու և տեսողությունը չկորցնելու համար: