Մասնագետներն անվանել են ամանորյա աղցան, որը պաշտպանում է քաղցկեղից

Բժիշկները պարզաբանել են, որ խոսքը յակուտական «Ինդիգիրկա» աղցանի մասին է, որը բաղկացած է մուկսուն ձկից, սոխից և արևածաղկի ձեթից։
Ըստ Գանդելմանի՝ մուկսունը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուց, որն անհրաժեշտ է իմունիտետի, մարսողական համակարգի աշխատանքի և մկանների աճի համար։ Մասնագետն ընդգծել է, որ առանց այս տարրի կյանքը անհնարին կլիներ։
Պրոդեուսը հավելել է, որ աղցանի մեկ այլ բաղադրիչ՝ սոխը, պարունակում է ալիցին նյութ։ «Ալիսինը նվազեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի վտանգը, ճիշտ այնպես, ինչպես կոլոռեկտալ քաղցկեղի առաջացումը»,- ասել է իմունոլոգը հազարի պաշտպանիչ հատկությունների մասին։
Կոնովալովը հիշեցրել է, որ բուսական յուղը պարունակում է վիտամին E:
Նրա խոսքով՝ այն պետք է ներառվի սննդակարգում՝ ոսպնյակի թափանցիկությունը պահպանելու և տեսողությունը չկորցնելու համար: