Ապրանքներ, որոնք չպետք է պահել սառնարանում. յուրաքանչյուր երկրորդ տնային տնտեսուհին անում է այս սխալը

Ապրանքներ, որոնք չպետք է պահել սառնարանում. յուրաքանչյուր երկրորդ տնային տնտեսուհին  անում է այս սխալը

Սառնարանը զգալիորեն երկարացնում է ապրանքների մեծ մասի թարմությունը: Բայց դրանցից մի քանիսը ավելի լավ է այնտեղ չպահվեն: Հակառակ դեպքում սնունդը, ընդհակառակը, ավելի արագ կփչանա։

Այսպիսով, չի կարելի կարտոֆիլն ու սոխը դնել սառնարանում։ Ավելի լավ է դրանք պահել սառը և մութ տեղում՝ խոհանոցում ինչ-որ տեղ։ 

Նույնը վերաբերում է բանանին, ավոկադոյին և արքայախնձորին: Դրանց համար նախընտրելի է սենյակային ջերմաստիճանը։

Մեկ այլ տաբու է ընկույզը: Ցածր ջերմաստիճանի դեպքում դրանց յուղերը քայքայվում են, իսկ համը վատանում է։

Իսկ ամենատարածված ապրանքը, որը տնային տնտեսուհիների մեծ մասը սխալ է պահում, լոլիկն է։ Ավելի լավ է դրանք պահել պատուհանագոգին։ Այս կերպ դրանք կպահպանեն իրենց համը և ժամանակից շուտ չեն փչանա. ինչպես նշված է Ռոսպոտրեբնադզորի Telegram ալիքում։