5 նշան, որ պահածոները պետք է դեն նետել

5 նշան, որ պահածոները պետք է դեն նետել

Հիվանդությունների վերահսկման ամերիկյան CDC գործակալությունը այս դեպքի վերաբերյալ հատուկ հուշագիր է հրապարակել, որտեղ թվարկված են դեպքեր, երբ տնային պահածոները վտանգ են ներկայացնում.

Փքված կափարիչ. Պահածոների մեջ վտանգավոր բակտերիաների բազմացման առաջին նշանը՝ առանց վարանելու դեն նետեք։

Թիթեղյա տուփը վնասված է։ Տարայի ցանկացած վնաս՝ ճեղք, արտահոսք, ծակած կափարիչ, կոտրվածք, լավ պատճառներ են՝ առանց ափսոսանքի ապրանքից ազատվելու:

Փրփուր, պղպջակներ, ավելորդ հեղուկ։ Արտադրանքի արտաքին տեսքի ցանկացած փոփոխություն ցույց է տալիս, որ պահածոյացված սնունդը կարող է վտանգ ներկայացնել առողջությանը:

Բորբոս կամ գունաթափում: Կարիք չկա փորձել հանել բորբոսի կեղևը՝ հույս ունենալով, որ մնացածը ուտելի կլինի: Ամբողջ բանկան փչացել է և կվնասի ձեր առողջությանը։

Կասկածներ պահածոների պատրաստման և պահպանման որակի վերաբերյալ. «Եթե կասկածում ես, դեն նետիր»: