Շաքարավազից 400 անգամ քաղցր բույս․ հրաշալի միջոց նիհարել ցանկացողների համար․ գիտեի՞ք

Շաքարավազից 400 անգամ քաղցր բույս․ հրաշալի միջոց նիհարել ցանկացողների համար․ գիտեի՞ք

Ստևիայի հիմնական առավելությունը շաքարը փոխարինելու կարողությունն է՝ առանց արյան գլյուկոզի մակարդակի վրա ազդելու: Սա հիանալի լուծում է դարձնում շաքարախտով տառապող մարդկանց, ինչպես նաև նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նվազեցնել իրենց սննդակարգում կալորիաների քանակը: Ստեվիայի տերևները և ստեվիայի արտադրանքը գրեթե չեն պարունակում կալորիաներ, ինչը այն դարձնում է հիանալի ընտրություն նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել: 

Չնայած իր քաղցրությանը, ստևիան գործնականում չի պարունակում կալորիաներ, ինչը այն դարձնում է իդեալական ընտրություն նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց քաշին կամ ցածր կալորիականությամբ սննդակարգին հետևում:

Բայց դրա օգտակար հատկությունները դրանով չեն ավարտվում։ Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ստևան ունի մի շարք լրացուցիչ առողջապահական օգուտներ:

Ցածր արյան ճնշումը

Որոշ հետազոտություններ ցույց են տալիս, որ ստևիայի կանոնավոր օգտագործումը կարող է օգնել նվազեցնել արյան բարձր ճնշումը, հատկապես հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց մոտ:

Հակաօքսիդիչ հատկություններ

Ստևիան պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են օրգանիզմին պայքարել ազատ ռադիկալների ազդեցության դեմ և կանխել բորբոքային պրոցեսների զարգացումը։

Հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային ազդեցություն

Ժողովրդական բժշկության մեջ ստևիան օգտագործել են վերքերը բուժելու, վարակների և բորբոքումների դեմ պայքարելու համար։

Բերանի խոռոչի առողջություն

Ի տարբերություն շաքարի, ստևիան չի նպաստում ատամների քայքայմանը և նույնիսկ կարող է հակաբակտերիալ ազդեցություն ունենալ բերանի խոռոչի վրա: