Վտանգավոր սխալ. ինչո՞ւ չի կարելի չիրը լվանալ տաք ջրով

Վտանգավոր սխալ. ինչո՞ւ չի կարելի չիրը լվանալ տաք ջրով

Շատերը կարծում են, որ եթե չորացրած մրգերը վաճառվում են փակ փաթեթավորմամբ, ապա դրանք պատրաստ են ուտելու և լվանալու կարիք չկա։ Բայց իրականում սա վտանգավոր թյուր կարծիք է։

Խանութում գնված չոր մրգերը պետք է լվացվեն, և սառը ջրով: Բանն այն է, որ արտադրության ընթացքում դրանք մշակվում են ծծմբի երկօքսիդով՝ վնասատուներից պաշտպանելու և իրենց տեսքը պահպանելու համար։ Սառը ջուրը կարող է հեռացնել այս կոնսերվանտը: Խորհուրդ է տրվում չամիչը, սալորաչիրը, չորացրած ծիրանը, արմավը, թուզը կամ ցանկացած այլ չոր միրգ գիշերը թրջել սառը ջրում, իսկ առավոտյան ողողել դրանք:

Շատ դեպքերում արտադրողները փորձում են չդիմել առավելագույն թույլատրելի մակարդակին, և արտադրանքի մեջ կոնցենտրացիան զգալիորեն ցածր է մեկ կիլոգրամի համար 2 գրամից: Այնուամենայնիվ, կան նաև արտադրողներ, որոնք ապավինում են E220 կոնցենտրացիայի վերին թույլատրելի արժեքին:

Տարածված սխալը չորացրած մրգերի վրա եռման ջուր լցնելն է։ Քանի որ տաք ջուրը միայն վատթարանում է պտղի կողմից կոնսերվանտի կլանումը: