Ինչու՞ պետք է ուտել հավի ազդրեր․ մասնագետների նոր բացահայտումը

Ինչու՞ պետք է ուտել հավի ազդրեր․ մասնագետների նոր բացահայտումը

Խորհուրդ է տրվում հավի միսն ավելի հաճախ ուտել, քան կարմիր միսը, քանի որ այն հարուստ է սպիտակուցներով, բայց միևնույն ժամանակ այնքան էլ կալորիական չէ և չի ազդում խոլեստերինի մակարդակի վրա։ Սակայն կա կարծիք, որ հավի բոլոր մասերը հավասարապես օգտակար չեն։ Սա ճի՞շտ է։

Կարծիք կա, որ ավելի լավ է հավի տոտիկները չուտել։ Օրինակ, նախապատվությունը պետք է տրվի կրծքամսին։ Սակայն Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները նշել են, որ հավի ազդրերի վնասակարությունը միֆ է, որը չի դիմանում քննությանը։

Տոտիկներում «լրացուցիչ» նյութեր չկան, և դրանց չափը տատանվում է կախված մսի չափից։ Հավի ազդրերը պարունակում են մեծ քանակությամբ կոբալտ, որը օգտակար է ոսկորների և ուղեղի համար։ Հետևաբար, հավի այս մասից պատրաստված ուտեստները օգտակար են տարեցների և երեխաների համար:

Տոտիկները կարող են օգտագործվել նաև հավի արգանակ պատրաստելու համար։ Ապուրը կպարունակի մեծ քանակությամբ ցիստեին ամինաթթու, որը մեղմացնում է մրսածության ախտանիշները։

Միակ բանը, որին պետք է ուշադրություն դարձնել հավի ընտրության ժամանակ, նրա տեսքն է։ Այն պետք է ներկայանալի լինի, ասում են մասնագետները։  Տոտիկների վրա չպետք է լինեն բծեր, կապտուկներ, փոսիկներ կամ մեծ քանակությամբ սառույց։

Ամենաբարձր որակի արտադրանքն այն է, որի պիտակի վրա պարզապես գրված է «միս»՝ առանց հավելումների կամ աղաջրի։