Գիտնականները պարզել են, թե ով է պետք ամեն օր ձվածեղ ուտի

Գիտնականները պարզել են, թե ով է պետք ամեն օր ձվածեղ ուտի

Կալցիումով հարուստ մթերքները շատ օգտակար են ոսկորների համար՝ սա հայտնի փաստ է։ Բժիշկները խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել կաթ և տերևավոր կանաչի, հատկապես տարեց մարդկանց: Սա կնվազեցնի օստեոպորոզի զարգացման ռիսկը: Այնուամենայնիվ, կա ևս մեկ ապրանք, որը նույնպես հաղթահարելու է այս խնդիրը:

Գիտնականները նոր հետազոտություն են անցկացրել և պարզել, որ ոսկրերի խտության հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդիկ պետք է հավի ձու ուտեն։ Փորձին մասնակցել է գրեթե 20 հազար մարդ։ Բացի այդ, վերլուծվել են 2005-ից 2018 թվականների համապատասխան տվյալները։

 

Այսպիսով, հետազոտությունը ցույց է տվել, որ նրանք, ովքեր ամեն օր ուտում էին առնվազն 100 գրամ ձու (մոտ երկու) ողնաշարի և ազդրերի հատվածում ոսկրային հանքային խտության ավելի բարձր մակարդակ ունեն: Գիտնականները դա կապում են այն փաստի հետ, որ ձուն կարող է ազդել օրգանիզմում որոշակի ֆերմենտի արտադրության վրա, որը պատասխանատու է ոսկորների ամրացման համար։

Սննդաբան Քեթրին Փայփերն իր հերթին ավելացրել է, որ ձուն պարունակում է վիտամին D, որն ավելի լավ է յուրացնում կալցիումը։

«Բացի այդ, ձուն հարուստ է սպիտակուցներով, ցինկով և այլ հանքանյութերով, որոնք նպաստում են ոսկրերի ընդհանուր առողջությանը»,- Health-ին ասաց մասնագետը: