Քաղցկեղի վտանգի նվազեցումից մինչև սրտի հիվանդություններ․ 5 պատճառ ամեն օր լոլիկի հյութ խմելու համար

Քաղցկեղի վտանգի նվազեցումից մինչև սրտի հիվանդություններ․  5 պատճառ ամեն օր լոլիկի հյութ խմելու համար

Եթե ​​դուք դեռ չեք սիրում լոլիկի հյութ, ժամանակն է դա շտկելու:

Մեկ բաժակ լոլիկի հյութը պարունակում է 41 կալորիա, 2 գրամ սպիտակուց, վիտամին A-ի օրական արժեքի 22 տոկոսը և վիտամին C-ի օրական արժեքի 74 տոկոսը:

Հյութն  ապահովում է նաև վիտամին K-ի օրական արժեքի 7%-ը, կալիումի օրական արժեքի 16%-ը և մանգանի օրական արժեքի 9%-ը։ Այլ սննդանյութերից են թիամինը (վիտամին B1), նիացինը (վիտամին B3), պիրիդոքսինը (վիտամին B6), ֆոլաթթուն (վիտամին B9), մագնեզիումը, կալիումը և պղինձը:

Եվ հենց այս բաղադրությունն է բերում առողջության հսկայական օգուտներ.

Նվազեցնում է բորբոքումը
Լոլիկի հյութը լիկոպենի կենտրոնացված աղբյուր է, որը հզոր հակաօքսիդանտ է, որը նվազեցնում է բորբոքումը: 30 կանանց ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ամեն օր լոլիկի հյութ խմելը հանգեցնում է բորբոքային պրոտեինների և խոլեստերինի զգալի կրճատմանը, ինչպես նաև գոտկատեղի շրջագծին:

Առողջության լավագույն օգուտների համար կարևոր է ընտրել ճիշտ լոլիկի հյութ: Թեև 100% լոլիկի հյութը պարունակում է բազմաթիվ սննդանյութեր, որոշ առևտրային սորտեր պարունակում են ավելացված շաքար և մեծ քանակությամբ նատրիում, ինչը կարող է նվազեցնել դրանց սննդային արժեքը:

Լյարդի դետոքսիկացիա

Համաձայն Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry-ի, լոլիկը օրգանիզմի վրա թունազերծող ազդեցություն ունի՝ հավանաբար քլորի և ծծմբի առկայության պատճառով: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ 100 գրամ լոլիկի 51 մգ քլորը և 11 մգ ծծումբը վճռորոշ դեր են խաղում դետոքսիկացիայի գործընթացում:

Նվազեցնում է սրտի հիվանդության վտանգը
Լոլիկը նպաստում է սրտի առողջության բարելավմանը: Դրանք պարունակում են հզոր հակաօքսիդանտներ, ինչպիսիք են լիկոպենը և բետա-կարոտինը, որոնք նվազեցնում են սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի գործոնները, ինչպիսիք են արյան բարձր ճնշումը, բարձր խոլեստերինը և զարկերակային ափսեի կուտակումը (աթերոսկլերոզ):

584 մարդկանց շրջանում անցկացված հարցումը ցույց է տվել, որ նրանք, ովքեր սնվում են լոլիկով և լոլիկի մթերքներով հարուստ սննդակարգով, զգալիորեն ցածր է սրտի հիվանդությունների ռիսկը: 13 ուսումնասիրությունների մեկ այլ ակնարկ ցույց է տվել, որ օրական լոլիկի մթերքներից ավելի քան 25 մգ լիկոպինի օգտագործումը նվազեցնում է «վատ» LDL խոլեստերինի մակարդակը մոտ 10%-ով և զգալիորեն նվազեցնում արյան ճնշումը:

Նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Լոլիկի հյութը, որը հարուստ է սննդանյութերով և հակաօքսիդանտներով, ունի հակաուռուցքային հատկություն։ 24 հետազոտությունների վերանայումը ցույց է տվել, որ լոլիկի և լոլիկի արտադրանքի մեծ քանակությունը զգալիորեն նվազեցնում է շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջացման վտանգը: